Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Car starts, then dies immediately on AEM EMS...VIDEO WATCH!!

  1. #1
    Forum User Not Verified Feedback Score 3 (100%) Sin'sVr4's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2007

    Location
    Pueblo, CO
    Posts
    1,571
    Thanks
    20
    Thanked 17 Times in 17 Posts

    Car starts, then dies immediately on AEM EMS...VIDEO WATCH!!

    It started doing this yesterday morning. Checked all fuel related connections and they are good to go. Could my fuel pump be going bad? Fuel pressure drops from 57-17 psi when in the on position. Using my AEM logger, but not sure exactly what to look for...


    1/4 mile 11.80 @117mph. 551whp 641trq @ 26psi E85 tune, MTC 19T-HLs, forge 15psi spring wastegates, 780 PTE inj, 3SX Fuel loop, ss fuel lines, Engine built by Laniers Speed shop, block bored .060 w/ chromolly rings, weisco pistons, 3sx custom forged rods, forged crank, HKS DLI, AEM EMS, AEM UEGO wideband, prosport oil and boost guages, aeromotive 1000 FPR, Dejon blow thru twintakes, Walbro E85 400 w/ 3sx hotwire kit and custom an fitting fuel pump w/ STM filter to pump line, CXRacing FMIC, Megan Racing Aluminum radiator, IPS custom downpipe, Borla 3" exhaust,Greddy profec b spec II EBC, Blitz SS BOV,R1 Drilled slotted rotors, Drag DR-31 rims, RPS stage 4 unsprung clutch,

  2. #2
    Forum User Not Verified Feedback Score 3 (100%) Sin'sVr4's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2007

    Location
    Pueblo, CO
    Posts
    1,571
    Thanks
    20
    Thanked 17 Times in 17 Posts

  3. #3
    Forum User Not Verified Feedback Score 0
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    108
    Thanks
    20
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Did you rule out the aem? Does the same thing happen if you put the stock ecu back in?
    1993 Pearl White 3000GT VR-4
    MODS: 7" S&B Intake | Stillen Downpipe | DNP Y-pipe | Gutted Pre-cats | GReddy Type-S BOV | MBC @ 14psi | Vac Reduction Mod | 2 Piece PST CFDS | Upgraded 19 row SMOC | 17x9" Rays/Volk Racing Challenge Wheels

  4. #4
    Runs on alcohol. The car does too. Not Verified Feedback Score 2 (100%) Intropy's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    1999

    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    642
    Thanks
    18
    Thanked 49 Times in 35 Posts
    Quote Originally Posted by Nytron View Post
    Did you rule out the aem? Does the same thing happen if you put the stock ecu back in?
    He's speed density on alternative fuel and 780cc injectors. It's not like, "Gee I'll just put the stock ECU back and see if it works."

    OK, that dies QUICK. Does adding more fuel help?

    You seem really hung up on the pump, which I don't quite understand. Who cares what your fuel pressure drops to when the pump quits - is it OK while the pump is running? If you want, hook that thing to a battery and leave it running constantly. If 57psi is your base pressure, it shouldn't drop below high 40s when starting.

    AEM s2 EMS | E316Gs | E85

  5. #5
    Forum User Not Verified Feedback Score 3 (100%) Sin'sVr4's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2007

    Location
    Pueblo, CO
    Posts
    1,571
    Thanks
    20
    Thanked 17 Times in 17 Posts
    thts the thing, i cant see what it is running cause it wont stay running. I held off on the pump till i narrow it down more

  6. #6
    Runs on alcohol. The car does too. Not Verified Feedback Score 2 (100%) Intropy's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    1999

    Location
    San Francisco, CA
    Posts
    642
    Thanks
    18
    Thanked 49 Times in 35 Posts
    Quote Originally Posted by Sin'sVr4 View Post
    thts the thing, i cant see what it is running cause it wont stay running
    Quote Originally Posted by Intropy View Post
    hook that thing to a battery and leave it running constantly

  7. #7
    1st ever COTM and COTY verified Feedback Score 9 (100%) green-lantern's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Owner Since
    Birth

    Location
    Tennessee
    Posts
    7,254
    Thanks
    654
    Thanked 459 Times in 354 Posts
    Quote Originally Posted by Intropy View Post


    Or try adding some fuel at idle settings. Just make sure you remember what you changed.

    Quote Originally Posted by HilbillyHomeboy View Post
    I bet she smells of old mustard and sawdust.
    Jeremy

  8. #8
    Banned Feedback Score 11 (100%) J. Fast's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    - O - SIX -

    Location
    Colorado, USA
    Posts
    2,755
    Thanks
    412
    Thanked 203 Times in 143 Posts
    Im betting on the fuel pump. You can alredy tell the check valve is bad. Look how quicly the fuel pressue falls off. Shouldnt fall 40 psi off of refence pressure.

  9. #9
    Forum User Not Verified
    Feedback Score 6 (100%)
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2004

    Location
    Cape Girardeau
    Posts
    4,861
    Thanks
    369
    Thanked 298 Times in 216 Posts
    why don't you get someone else to crank the car up and you can watch the fuel pressure?

    my supra pump and aem fpr drops pressure really quick after starting to. It didn't use to do that until I drove back from indy last year.

    I was on a walbro pump and the aem fpr and before the trip it would hold pressure for a few hours. After the trip in seconds it dropped a lot, which caused the car to crank a bit longer to start. A supra pump didn't fix the problem.

    I suspect the aem fpr, I may try a rebuild kit to see if it is bleeding pressure off internally.

    It has not caused any problems though, besides it takes an extra sec to start.
    Last edited by Chris@Rvengeperformance; 03-26-2011 at 02:55 PM.

    Parting 6 speed
    Pampena 3.5 Stroker, GTX 2867 Gen IIs, AEM Series2, oohnoo SMIC, DN Hardpipes, FIC 1650s, Walbro 525, aermotive fpr, Dejon intake pipes, Tial Q, Koyo Rad, Samco Hoses, Stoptech 332mm fronts, HKS GT4 Coilovers, Spec 4+ LW, JDM 6 Speed, Billet shift forks, Pampena brace

  10. #10
    Forum User Feedback Score 0
    Join Date
    Nov 2010
    Owner Since

    Posts
    297
    Thanks
    1
    Thanked 117 Times in 64 Posts
    Is the main power relay clicking off when it shuts off?

    Sometimes they go bad.

    DG

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
The 3000GT/Stealth/GTO Web History Project
3000gt.com
3000GT / Stealth International WWWboard Archive
Jim's (RED3KGT) Reststop
3000GT/Stealth/GTO Information and Resources
Team 3S
3000GT / Stealth / GTO Information
daveblack.net
3000GT/Stealth/GTO Clubs and Groups
Michigan 3S
MInnesota 3S
Wisconsin 3S
Iowa, Nebraska, Kansas 3S
North California 3000GT/Stealth
United Society of 3S Owners
3000GT/Stealth/GTO Forums
3000GT/Stealth International
3000GT/Stealth/GTO Event Pages
3S National Gathering
East Coast Gathering
Upper Mid-West Gathering
Blue Ridge Gathering