Results 1 to 10 of 10

Thread: Iphone question

  1. #1
    Forum User Not Verified Feedback Score 0 $$$PIT's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    March 2007

    Location
    Muskogee, Oklahoma, United States
    Posts
    359
    Thanks
    28
    Thanked 6 Times in 4 Posts

    Iphone question

    Can someone tell me why, when I plug my Iphone in to play music off the ipod, it only plays on one channel?
    I'm wondering if it's a setting on my phone or my stereo. The stereo is a decent Kenwood, can't remember the model right now. But I could check it out if it matters, later.


    Thanks

  2. #2
    Member verified Feedback Score 2 (100%) blindmist's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    Aug 15, 2005

    Location
    Texas
    Posts
    698
    Thanks
    15
    Thanked 45 Times in 28 Posts
    Quote Originally Posted by $$$PIT View Post
    Can someone tell me why, when I plug my Iphone in to play music off the ipod, it only plays on one channel?
    I'm wondering if it's a setting on my phone or my stereo. The stereo is a decent Kenwood, can't remember the model right now. But I could check it out if it matters, later.


    Thanks
    Try a different cable. I know it isn't the iPhone. The iPhone wont do mono over 3.5 unless it is the cable that is mono.

  3. #3
    3SWiki.org Feedback Score 0 stealthify's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    10+ Years

    Location
    The Silver State
    Posts
    670
    Thanks
    74
    Thanked 94 Times in 53 Posts
    Quote Originally Posted by blindmist View Post
    Try a different cable. I know it isn't the iPhone. The iPhone wont do mono over 3.5 unless it is the cable that is mono.
    Also, if you have a case on, try taking it off. If the jack isn't plugged in all the way, only one of the two stereo leads will make contact (giving you sound out of only one channel).

  4. #4
    Forum User Not Verified Feedback Score 0 $$$PIT's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    March 2007

    Location
    Muskogee, Oklahoma, United States
    Posts
    359
    Thanks
    28
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by stealthify View Post
    Also, if you have a case on, try taking it off. If the jack isn't plugged in all the way, only one of the two stereo leads will make contact (giving you sound out of only one channel).
    I do have a case on it and it does seem to come loose easy. I'll check it without the case on and see if it makes a difference.

  5. #5
    Forum User Feedback Score 0 reallyxxxxxxloud's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2005

    Location
    Brisbane Australia
    Posts
    183
    Thanks
    14
    Thanked 17 Times in 15 Posts
    Face palm
    "Video games don't affect kids, I mean if Pacman affected us as kids, we'd all be running around a darkened room, munching pills and listening to repetitive music."

    PIONEER-ODR RS-K1/C-100/C-200/RS-P50 X2/RS-P1/RS-M1
    DIAMOND-AUDIO HEX 8" X2/HEX SILK DOME TWEETERS X4/D7-401 AMP X2/D7-402 X1/D7-152 AMP X1/D7-104 AMP X1 ETON 4-300/25HEX 4" X4 AUDIO-CONTROL EPIC-160
    ECLPISE 10" TITANIUM (SUBSONICS) X2 SW9102
    PHOENIX-GOLD 12" CYCLONES (INFRASONICS) X2 DC SERVOS http://webfaq.phoenixphorum.com/cyclone.htm
    FUSION 7 COLOUR L.E.D KITS X4 2 MODIFIED. Intergrated lighting through out install.
    1994-MITSUBISHI-GTO-TWIN-TURBO-4WD-4WS-FULLY OPTIONED-SERIOUSLY being MODIFIED

  6. #6
    Forum User Feedback Score 0
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by reallyxxxxxxloud View Post
    Face palm
    Was it the case?

  7. #7
    Forum User Not Verified Feedback Score 0 $$$PIT's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    March 2007

    Location
    Muskogee, Oklahoma, United States
    Posts
    359
    Thanks
    28
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    NO, I think it is just a cheap cord. I only gave $13 for it. I'm gonna get another one, one of these days. It plays on the driver's side channel so I don't notice it as much as the passenger.

  8. #8
    SKADOOSH!!! verified Feedback Score 1 (100%) J_Parker's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2008

    Location
    Prince George
    Posts
    1,302
    Blog Entries
    4
    Thanks
    47
    Thanked 49 Times in 42 Posts
    Are you using an AUX cable or do you have a USB to directly plug your phone in with an iPod cable? I've found with the AUX cables... They're pieces of shit, especially on the Kenwood decks. Pioneer isn't the greatest for their AUX ports either, I haven't looked into what had been causing the problem, but my best guess would be poorly soldered connections on the port itself. I could wiggle mine around a bit and would sometimes be lucky enough to get both channels
    Photobucket

  9. #9
    Forum User Not Verified Feedback Score 0 $$$PIT's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    March 2007

    Location
    Muskogee, Oklahoma, United States
    Posts
    359
    Thanks
    28
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by J_Parker View Post
    Are you using an AUX cable or do you have a USB to directly plug your phone in with an iPod cable? I've found with the AUX cables... They're pieces of shit, especially on the Kenwood decks. Pioneer isn't the greatest for their AUX ports either, I haven't looked into what had been causing the problem, but my best guess would be poorly soldered connections on the port itself. I could wiggle mine around a bit and would sometimes be lucky enough to get both channels
    Yeah, I was just using the Ipod port on the front of the deck. There's a possibility I may be upgrading my whole system before spring. So, I'm not goin' to do anything until then.

  10. #10
    Forum User Feedback Score 0 reallyxxxxxxloud's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2005

    Location
    Brisbane Australia
    Posts
    183
    Thanks
    14
    Thanked 17 Times in 15 Posts
    I'm glad it wasn't the case then

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
3000GT / Stealth / GTO Resources
3000GT / Stealth / GTO / Multi-site Classifieds
3000GT/Stealth/GTO Event Pages
3S National Gathering
East Coast Gathering
Upper Mid-West Gathering
Blue Ridge Gathering
3000GT/Stealth/GTO Clubs and Groups
Michigan 3S
MInnesota 3S
Wisconsin 3S
Iowa, Nebraska, Kansas 3S
North California 3000GT/Stealth
United Society of 3S Owners
3000GT/Stealth/GTO Forums
3000GT/Stealth International
3000GT/Stealth/GTO Information and Resources
Team 3S
3000GT / Stealth / GTO Information
daveblack.net
The 3000GT/Stealth/GTO Web History Project
3000gt.com
3000GT / Stealth International WWWboard Archive