Results 1 to 9 of 9

Thread: $5 to who ever solves my problem

  1. #1
    Member Not Verified Feedback Score 0 3kgt1734's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    158
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    $5 to who ever solves my problem

    ALRIGHT! oil pressure is being a real bitch.

    I'm going to try to be as thorough as possible

    3 months ago I did the TT conversion on my car. The car sat with no oil or oil pan for about a week. I put the pan back on and filled it up with oil. I Went to start it up and had no oil pressure. I mean the gauge didn't move at all and the oil light was on. (It's the stock gauge that worked fine before the conversion)

    Having no oil pressure scared the living shit out of me, so I said screw it and returned my car back to stock.

    I put the EXACT same sender unit and pressure switch that were on it before the conversion. Went to start it and STILL no oil pressure, after shitting myself once again, I started to diagnose the problem.

    Wiring is good. With the key in the on position the oil light is on, when I unhook the wire from the pressure switch it goes off.

    When I ground the wire from the sender unit the gauge buries itself at the top.

    FIE DORRAH! to whoever figures this out.

  2. #2
    Forum User verified
    Feedback Score 13 (100%) Austin@STM's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    1,249
    Thanks
    4
    Thanked 74 Times in 57 Posts
    If wiring is good then the sender is bad, or you actually have no pressure.

    -Ricer Evo 8: 8.75 @ 166 Best MPH of 167. Quickest 4G63 Powered Evo in The US!!!
    -Chris Cessna's Stock short block Evo 8: 9.76@150 Worlds Fastest Stock Motor Evo 8 and First Stock Block In The 9's!
    -Shawna's DD Evo 8: 9.97@143.88 Best MPH of 145 Full leather interior, A/C, navigation, stock brakes, cruisin 9's in style
    -Cory's Stock 7 bolt talon: 10.3@136 No crank walk here...
    -STM Stock turbo/motor Stealth RT: 10.95@127 Worlds Quyickest/Fastest and most powerful Stock turbo/ motor 3S
    -James STM built Pump gas Evo8 stock motor: 10.2@137 Stock long block, and only on pump gas!
    -Mike Faggiano Evo3 16g stock motor 1g 11.0@124 just a 16g knockin on 10's door.
    And the list goes on...

  3. #3
    seize the carpe! Feedback Score 0 Lithium's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    233
    Thanks
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    A ferret crawled into your oil pickup......

  4. #4
    Member Not Verified Feedback Score 0 3kgt1734's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    158
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Lithium View Post
    A ferret crawled into your oil pickup......

    Bingo! paypal please?

  5. #5
    Member verified Feedback Score 2 (100%) blindmist's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    Aug 15, 2005

    Location
    Texas
    Posts
    698
    Thanks
    15
    Thanked 45 Times in 28 Posts
    Quote Originally Posted by 3kgt1734 View Post
    Bingo! paypal please?
    Pull the front valve cover off, unhook the ignition module, crank the engine for about 15s. Then get out and see if there is oil in the heads. If there is, this should at least give you comfort that oil is moving through the engine.

  6. #6
    Wrench Monkey Not Verified Feedback Score 1 (100%) TwIzTeD_3kGt's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2005

    Location
    Rochester, NY
    Posts
    714
    Thanks
    41
    Thanked 26 Times in 19 Posts
    What Austin said. Rent a mechanical oil pressure gauge from Autozone, pull off the sender, install the gauge and check actual pressure. If pressure is good, replace the sender. If pressure is actually nill, you're in for some diagnosis by tear-down.

    '97 VR4 - 19t, Chrome, Pump 93, 22psi, DD, Since '06
    '95 SL - 150k+, clean, reliable
    '06 Envoy SLT - Black, clean, DD
    '98 Expedition EB- Work/Winter horse
    '93 VR4 & '94 R/T - Projects

  7. #7
    seize the carpe! Feedback Score 0 Lithium's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    233
    Thanks
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    ^ Wise words

  8. #8
    Forum User Not Verified Feedback Score 0 $$$PIT's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    March 2007

    Location
    Muskogee, Oklahoma, United States
    Posts
    359
    Thanks
    28
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    I would do what Blindmist said first. If it doesn't have oil pumping up to the lifters, you're not movin' any oil. When it sat for so long without oil, you could have lost your "prIme" in the oil pump. Usually when you buy a new oil pump it will be packed with grease to get the oil flow started. You CAN pack the oil pump yourself with Vaseline. I wouldn't suggest letting it run very long with that in there though.

  9. #9
    Member Not Verified Feedback Score 0 3kgt1734's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    158
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Alright.

    I started my car up and the Oil light went off. But my gauge stays at the bottom?

    what causes a sender to go bad?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
3000GT / Stealth / GTO Resources
3000GT / Stealth / GTO / Multi-site Classifieds
3000GT/Stealth/GTO Event Pages
3S National Gathering
East Coast Gathering
Upper Mid-West Gathering
Blue Ridge Gathering
3000GT/Stealth/GTO Clubs and Groups
Michigan 3S
MInnesota 3S
Wisconsin 3S
Iowa, Nebraska, Kansas 3S
North California 3000GT/Stealth
United Society of 3S Owners
3000GT/Stealth/GTO Forums
3000GT/Stealth International
3000GT/Stealth/GTO Information and Resources
Team 3S
3000GT / Stealth / GTO Information
daveblack.net
The 3000GT/Stealth/GTO Web History Project
3000gt.com
3000GT / Stealth International WWWboard Archive