Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: slow, low boost. Stumped!

  1. #1
    Forum User Feedback Score 0
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    198
    Thanks
    5
    Thanked 25 Times in 17 Posts

    slow, low boost. Stumped!

    Car was great a few days ago. (20psi as soon as you moved the gas peddle down. Finally faster than I needed it) Turned boost controller off for a few days. Turned it back on and now.

    Will boost to 12 maybe 14 psi if you wait long enough. Boost comes on very slow and car lacks power.

    Car doesn't smoke at all.
    Pulled waistegate hoses no difference.
    Checked boost leaks. all good.
    no shaft play and turbo's spin freely.
    check front waistegate actuates normal.
    Did not check rear hard to get too so I thought I would see if anyone can think of anything else that might cause this.




    oh and this happened before I picked up another VR4 today so I know the cars not just pouting.

  2. #2
    Senior (i.e. OLD) Member :) verified
    supporter
    Feedback Score 3 (100%) OhioSpyderman's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    1997

    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    877
    Thanks
    24
    Thanked 50 Times in 42 Posts
    Turned boost controller off for a few days. Turned it back on and now.

    Just have to ask, what controller?

    Turned off or momentarily disconnected?

    I know you know you're shit, but I am just trying to help...

    Bob.
    95 Caracus Red Spyder VR4
    Cianci FG Viper Hood/Aerocatch Pins
    Quad Carbon Fiber Tipped Borla Catback
    Stock 18" 6 Spoke Chromies
    K&N FIPK
    Indiglo Gauges
    JimVR4's Remote Start/Top Op Computer

    92 Wheat Beige Metallic Stealth TT..Winter DD!!

    OhioSpyderman Short Shifter (in both!!!)
    SBC-iD Boost Controller (in both!!!)

    Oldest son - 94 Danube Blue VR4
    Middle son - 93 Panama Green VR4

  3. #3
    Forum User Feedback Score 0
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    198
    Thanks
    5
    Thanked 25 Times in 17 Posts
    greddy profec b
    yea at first I just thought oh well, the controllers gone. turned it up to 73 from 60 made no difference. Disconnecting the waistegates, unfortunately proved it's some other problem. Should have hit 25psi before I could get my foot of the gas.

  4. #4
    Forum User Feedback Score 0
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    105
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    You need to pressure test her. I had a boost leak that I could not locate for the life of me and it sounded like it was internal. Ended up being one of the two check valves. You should be able to pressurize her up and not hear a peep anywhere.

  5. #5
    Senior (i.e. OLD) Member :) verified
    supporter
    Feedback Score 3 (100%) OhioSpyderman's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    1997

    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    877
    Thanks
    24
    Thanked 50 Times in 42 Posts
    "Disconnecting the wastegates, unfortunately proved it's some other problem."

    So, with the wastegates disconnected you had LOTS of boost? (sorry, its late and I did a whirl wind trip to Toledo today for a college visit for my youngest boy...the other two boys are already there..)

    If so, it may not be the controller, but instead the valve...might want to check the lines to the VALVE....

    Bob.

  6. #6
    Forum User Feedback Score 0
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    198
    Thanks
    5
    Thanked 25 Times in 17 Posts
    Pressure tested, it was fine. held 20 psi with the real slow drop just like always.

    The car seems to run just fine but weak.

    If the timing belt jumped and it's out of time could that cause such a problem.
    If I hold down the peddle instead of the boost just jumping on and the car getting scary it goes to about 8 then will crawl to 12 or 14 if I hold it long enough. Not much fun... Lets just say the seat doesn't hardly know my butt's in it.

  7. #7
    SoSoCal verified Feedback Score 1 (100%) DuTTch's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2002

    Posts
    714
    Thanks
    23
    Thanked 31 Times in 23 Posts
    hows yur ecu?

  8. #8
    Forum User Feedback Score 0
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    198
    Thanks
    5
    Thanked 25 Times in 17 Posts
    Quote Originally Posted by OhioSpyderman View Post
    So, with the wastegates disconnected you had LOTS of boost?
    leaving the waistgate line open makes no difference on boost.

    Quote Originally Posted by DuTTch View Post
    hows yur ecu?
    Should be fine. rebuilt I will swap it out with another one and try but don't really think that's it.

    Remaining possiblities.

    a. Ecu
    b. timing somewhere is off
    Don't really see how it's either one of these. I will check tming belt timing and swap ecu. If those are ok I'm really stumped.

    I would think if something was so bad with the motor that it couldn't spool turbos it would smoke.

  9. #9
    Forum User Feedback Score 0 JasonY's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2002

    Location
    Delaware
    Posts
    998
    Thanks
    94
    Thanked 85 Times in 61 Posts
    Are you running water/meth? I was eating up ebc solenoids back in the day since my pressure source was after my water/meth nozzle and it was getting into the solenoid and messing it up.

    Jason

    Silverstone Metallic 94 R2 FD and a Silver 2015 F250 Lariat Ultimate CCSB 6.7PSD
    Sold: Black 99 VR4 and two Pearl White 93 VR4's. Just say NO to FMIC's

  10. #10
    Senior (i.e. OLD) Member :) verified
    supporter
    Feedback Score 3 (100%) OhioSpyderman's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    1997

    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    877
    Thanks
    24
    Thanked 50 Times in 42 Posts
    Do you have an FPR and gauge? (perhaps the fuel pump took a dump or is running slowly...have you measured the voltage at the pump?)

    *trying to help*

    Bob.

    ^^^^ is a sad face, not a MAD face

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
3000GT / Stealth / GTO Resources
3000GT / Stealth / GTO / Multi-site Classifieds
3000GT/Stealth/GTO Event Pages
3S National Gathering
East Coast Gathering
Upper Mid-West Gathering
Blue Ridge Gathering
3000GT/Stealth/GTO Clubs and Groups
Michigan 3S
MInnesota 3S
Wisconsin 3S
Iowa, Nebraska, Kansas 3S
North California 3000GT/Stealth
United Society of 3S Owners
3000GT/Stealth/GTO Forums
3000GT/Stealth International
3000GT/Stealth/GTO Information and Resources
Team 3S
3000GT / Stealth / GTO Information
daveblack.net
The 3000GT/Stealth/GTO Web History Project
3000gt.com
3000GT / Stealth International WWWboard Archive