Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Cruise Control help needed

  1. #1
    Forum User verified Feedback Score 1 (100%) BadHabit's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2008

    Location
    N.C.
    Posts
    81
    Thanks
    5
    Thanked 5 Times in 5 Posts

    Cruise Control help needed

    O.K. ,I just got the 92 stealth back on the road and I need some one to point me in the right direction.When I push on the cruise control switch the light comes on in the dash bezel but,I cannot seem to get the CC to work at all.Can someone tell me what to look for?
    Thanks in advance...Mike

  2. #2
    Forum User supporter Feedback Score 0 nogreatloss's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Location
    Lakeland
    Posts
    42
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Does the "cruise" light come on as well?

  3. #3
    Banned verified Feedback Score 0 ictponder's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2006

    Location
    Owosso, MI
    Posts
    287
    Thanks
    55
    Thanked 55 Times in 37 Posts
    I'm going to assume just the ASC light comes on but not the cruise light. I'm having the same problem and would like to get it fixed so please someone help this guy lol.

  4. #4
    Forum User Feedback Score -1 (0%) skater334's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2006 - 94 Base model ; 2008 - 94 VR-4

    Location
    San Diego, California, United States
    Posts
    177
    Blog Entries
    1
    Thanks
    6
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    It's the sending unit, it needs replaced. Same thing happened to me last year.

    http://www.stealth316.com/2-stim.htm Look under fuel system.


    Quote Originally Posted by Atrosity
    Quote Originally Posted by CandyAppleVr4
    3S's have been turning normal people into mechanics since 1991. =P
    yeah you can say that again

  5. The Following User Says Thank You to skater334 For This Useful Post:


  6. #5
    Member Not Verified Feedback Score 7 (100%) mb3000's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    '09

    Location
    Myrtle Beach
    Posts
    2,669
    Thanks
    121
    Thanked 133 Times in 97 Posts
    Check all your vac lines, my cc didn't work and I was sure it wouldn't be a simple fix and since I never use it anyways I just left it blah blah blah..

    So anyways I was doing some engine work and was pulling hoses and noticed there was a tear in one of the lines , fixed and now cc works perfectly.

  7. #6
    Forum User Not Verified Feedback Score 0 $$$PIT's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    March 2007

    Location
    Muskogee, Oklahoma, United States
    Posts
    359
    Thanks
    28
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    If the cruise light is coming on, I would also suggest checking your vacuum lines. There is a little nipple that seems to get broken off of the vacuum pump. Mine did and it was an easy fix. I fixed mine 2yrs ago and it's still goin'.

    Get a male/male vacuum line fitting, drill out the nipple (don't go to deep) with a bit slightly smaller than the vacuum line fitting and press in the fitting. Then reinstall your vacuum line. Saves you from having to buy a new vacuum pump.

  8. #7
    | @/|/| +|2()|/| verified Feedback Score 6 (100%) terrets's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    December 2009

    Location
    Fox Cities, WI
    Posts
    1,144
    Thanks
    93
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    Make sure the plug is plugged into the cruise control box....Thats what was wrong with mine. The ASC came on and the cruise did not work

    Seriously. The plug to the box is your problem . Dont go swapping parts just yet

  9. #8
    The one. The only. verified
    supporter
    Feedback Score 11 (100%) stealthee's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    August 28, 2002

    Location
    SWPA
    Posts
    3,726
    Thanks
    129
    Thanked 559 Times in 421 Posts
    If the ASC light comes on, but not the cruise light try lifting the clutch pedal with your foot as you try engaging the switch. There is a switch on the clutch and also the brake that will shut the cruise off if not engaged right.

    [06-05, 19:29] OhioSpyderman: Brian, finding a woman is NOT the answer, you need to shop for a good VACUUM

  10. #9
    Forum User verified Feedback Score 1 (100%) BadHabit's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2008

    Location
    N.C.
    Posts
    81
    Thanks
    5
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    ASC light comes on, but not the cruise light is exactly what it is doing ,so I see I have a couple of things to try in the morning..Thanks for the help.I will let you all know they results.
    Thanks in advance , BH

  11. #10
    The one. The only. verified
    supporter
    Feedback Score 11 (100%) stealthee's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    August 28, 2002

    Location
    SWPA
    Posts
    3,726
    Thanks
    129
    Thanked 559 Times in 421 Posts
    If it turns out to be the switch on the cruise it may just be the clutch pedal being out of adjustment. Thats actually what was causing a similar issue for me.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
3000GT / Stealth / GTO Resources
3000GT / Stealth / GTO / Multi-site Classifieds
3000GT/Stealth/GTO Event Pages
3S National Gathering
East Coast Gathering
Upper Mid-West Gathering
Blue Ridge Gathering
3000GT/Stealth/GTO Clubs and Groups
Michigan 3S
MInnesota 3S
Wisconsin 3S
Iowa, Nebraska, Kansas 3S
North California 3000GT/Stealth
United Society of 3S Owners
3000GT/Stealth/GTO Forums
3000GT/Stealth International
3000GT/Stealth/GTO Information and Resources
Team 3S
3000GT / Stealth / GTO Information
daveblack.net
The 3000GT/Stealth/GTO Web History Project
3000gt.com
3000GT / Stealth International WWWboard Archive