Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 41

Thread: 2-step with EMU

  1. #1
    Member verified Feedback Score 2 (100%) blindmist's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    Aug 15, 2005

    Location
    Texas
    Posts
    698
    Thanks
    15
    Thanked 45 Times in 28 Posts

    2-step with EMU

    So I hooked my EMU up and started playing around.

    Just for fun.


  2. #2
    | @/|/| +|2()|/| verified Feedback Score 6 (100%) terrets's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    December 2009

    Location
    Fox Cities, WI
    Posts
    1,144
    Thanks
    93
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    Very nice, was EMU your first fuel management?

  3. #3
    Member verified Feedback Score 2 (100%) blindmist's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    Aug 15, 2005

    Location
    Texas
    Posts
    698
    Thanks
    15
    Thanked 45 Times in 28 Posts
    Quote Originally Posted by terrets View Post
    Very nice, was EMU your first fuel management?
    Yup. This thing is tricky though. I think I am finally getting the hang of it.

  4. #4
    | @/|/| +|2()|/| verified Feedback Score 6 (100%) terrets's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    December 2009

    Location
    Fox Cities, WI
    Posts
    1,144
    Thanks
    93
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    I think I might have to keep mine instead of having someone tuner aem ems for me

  5. #5
    Member verified Feedback Score 2 (100%) blindmist's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    Aug 15, 2005

    Location
    Texas
    Posts
    698
    Thanks
    15
    Thanked 45 Times in 28 Posts
    Yes, but here is the catch with this 2 step, you can only go to 99% throttle all the way to red line otherwise the 2-step kicks in at the specified RPM when it sees 100% throttle. Doesn't matter if you are in the middle of a pull.

  6. #6
    Forum User Feedback Score 0
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    623
    Thanks
    10
    Thanked 26 Times in 25 Posts
    It`s not really a catch though, as soon as you`re moving and past your set VSS pulse count it`s disabled anyway.

    I have mine set at 50% throttle so I don`t accidently miss it when staging.
    GTO-TT, PTE 1200's, M20, Emanage Ultimate, OS Geiken R3C,
    TD04-16g`s, Maf-t. 13g`s 12.4@115mph / 16g`s 12.5@117mph.

  7. #7
    | @/|/| +|2()|/| verified Feedback Score 6 (100%) terrets's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    December 2009

    Location
    Fox Cities, WI
    Posts
    1,144
    Thanks
    93
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    Quote Originally Posted by blindmist View Post
    Yes, but here is the catch with this 2 step, you can only go to 99% throttle all the way to red line otherwise the 2-step kicks in at the specified RPM when it sees 100% throttle. Doesn't matter if you are in the middle of a pull.
    I thought two step was enabled by zero speed???? And I agree with KeithMac, thats how I was going to have it.

  8. #8
    Member verified Feedback Score 2 (100%) blindmist's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    Aug 15, 2005

    Location
    Texas
    Posts
    698
    Thanks
    15
    Thanked 45 Times in 28 Posts
    Quote Originally Posted by KeithMac View Post
    It`s not really a catch though, as soon as you`re moving and past your set VSS pulse count it`s disabled anyway.

    I have mine set at 50% throttle so I don`t accidently miss it when staging.
    I must be missing a setting somewhere. If I have 100% throttle, I hit 2-step regardless of my VSS. Time to start digging some more.

    Edit: Number of VS pulse? Is this it? Mine is set to 0, should it be set to 1 or something else?

  9. #9
    Forum User verified Feedback Score 1 (100%) Amphiron's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Posts
    512
    Blog Entries
    1
    Thanks
    8
    Thanked 12 Times in 10 Posts
    Quote Originally Posted by terrets View Post
    I think I might have to keep mine instead of having someone tuner aem ems for me
    But I want it, even if my car is a N/A. Plus it's gonna be good practice for when I have enough for my turbo build.

  10. #10
    1PNCHMN Not Verified Feedback Score 3 (100%) Unknownvr4's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2008

    Posts
    867
    Thanks
    11
    Thanked 22 Times in 15 Posts
    Quote Originally Posted by blindmist View Post
    I must be missing a setting somewhere. If I have 100% throttle, I hit 2-step regardless of my VSS. Time to start digging some more.

    Edit: Number of VS pulse? Is this it? Mine is set to 0, should it be set to 1 or something else?
    Thats correct but dont mess with it. It doesnt do anything. Trust me ive tried making it work correctly for like a week. The trick is to use Option port 2 and wire it to your clutch safety switch so it only engages while the clutch is pushed in.
    -Benn
    Master Elite KIA Technician
    Past> Level 3 Chrysler & Bronze level Hyundai
    1994 3000GT VR4 - 2012 Lexus IS250 F Sport - 2008 BMW 335i
    1988 Toyota Supra Turbo - Hers
    Follow my build thread here

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
3000GT / Stealth / GTO Resources
3000GT / Stealth / GTO / Multi-site Classifieds
3000GT/Stealth/GTO Event Pages
3S National Gathering
East Coast Gathering
Upper Mid-West Gathering
Blue Ridge Gathering
3000GT/Stealth/GTO Clubs and Groups
Michigan 3S
MInnesota 3S
Wisconsin 3S
Iowa, Nebraska, Kansas 3S
North California 3000GT/Stealth
United Society of 3S Owners
3000GT/Stealth/GTO Forums
3000GT/Stealth International
3000GT/Stealth/GTO Information and Resources
Team 3S
3000GT / Stealth / GTO Information
daveblack.net
The 3000GT/Stealth/GTO Web History Project
3000gt.com
3000GT / Stealth International WWWboard Archive