Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: ECU circuit board schematic

  1. #1
    | @/|/| +|2()|/| verified Feedback Score 6 (100%) terrets's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    December 2009

    Location
    Fox Cities, WI
    Posts
    1,144
    Thanks
    93
    Thanked 18 Times in 17 Posts

    ECU circuit board schematic

    Does anyone have one of these?

  2. #2
    Rice Patrol verified Feedback Score 0 Mean Green's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2007

    Posts
    200
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Even most ECU rebuilder's do not have one. What you do not know is that our ECU is a multi-layer board. Meaning that there are not only circuits on top and bottom but there is also a circuit plate in the middle of the 2 that you cannot see. It is sandwiched between the 2 and repairing an ecu yourself that is significantly damaged is ill advised unless you are experienced with ECU's.

  3. #3
    | @/|/| +|2()|/| verified Feedback Score 6 (100%) terrets's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    December 2009

    Location
    Fox Cities, WI
    Posts
    1,144
    Thanks
    93
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    Im not as dumb as you think lol. I know that its multi layer. Obviously it would have to be to fit all the necessary operations of the ecu. Im trying to find out what exactly blew and what could have caused it. Not trying to rebuild it.

  4. #4
    Rice Patrol verified Feedback Score 0 Mean Green's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2007

    Posts
    200
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Well...considering your electronics skills, why don't you just back trace it until you get to the harness connection point and go from there. Just from the picture of the ecu, it appears that something grounded out and the crossing point just happened to be in the ecu.

  5. #5
    | @/|/| +|2()|/| verified Feedback Score 6 (100%) terrets's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    December 2009

    Location
    Fox Cities, WI
    Posts
    1,144
    Thanks
    93
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    I already tried lol. I cant back trace it. The board is too fucked up :/.

  6. #6
    | @/|/| +|2()|/| verified Feedback Score 6 (100%) terrets's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    December 2009

    Location
    Fox Cities, WI
    Posts
    1,144
    Thanks
    93
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    You think so??? I will do that now . I think Im going to call Mitsubishi and try and track one down. I know a few other people were looking for one.

  7. #7
    | @/|/| +|2()|/| verified Feedback Score 6 (100%) terrets's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    December 2009

    Location
    Fox Cities, WI
    Posts
    1,144
    Thanks
    93
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    I think you might be right steve68 not sure though.....I ripped the capacitor off and it seems there was a very minuet bit a fluid under it. I think the frying dried it all up though...So I broke the capacitor open and there was no fluid that spilled out. It is damp inside it though.

    edit: the acid is burning my arm a little bit. More itchy than anything.

  8. #8
    Rice Patrol verified Feedback Score 0 Mean Green's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2007

    Posts
    200
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by terrets View Post
    I already tried lol. I cant back trace it. The board is too fucked up :/.
    damn dude..that sucks...

    What model is your ecu?

  9. #9
    | @/|/| +|2()|/| verified Feedback Score 6 (100%) terrets's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    December 2009

    Location
    Fox Cities, WI
    Posts
    1,144
    Thanks
    93
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    md159966

  10. #10
    | @/|/| +|2()|/| verified Feedback Score 6 (100%) terrets's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    December 2009

    Location
    Fox Cities, WI
    Posts
    1,144
    Thanks
    93
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    Quote Originally Posted by steve68 View Post
    A mate of mine calls it "planned obsolesence"
    Steve
    ^Haha thats funny and partially true. So you think its the capacitor that caused it? Im hoping so.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
3000GT / Stealth / GTO Resources
3000GT / Stealth / GTO / Multi-site Classifieds
3000GT/Stealth/GTO Event Pages
3S National Gathering
East Coast Gathering
Upper Mid-West Gathering
Blue Ridge Gathering
3000GT/Stealth/GTO Clubs and Groups
Michigan 3S
MInnesota 3S
Wisconsin 3S
Iowa, Nebraska, Kansas 3S
North California 3000GT/Stealth
United Society of 3S Owners
3000GT/Stealth/GTO Forums
3000GT/Stealth International
3000GT/Stealth/GTO Information and Resources
Team 3S
3000GT / Stealth / GTO Information
daveblack.net
The 3000GT/Stealth/GTO Web History Project
3000gt.com
3000GT / Stealth International WWWboard Archive