Results 1 to 6 of 6

Thread: Oil Pressure Gauge not working

  1. #1
    1fstascar on 3si Not Verified Feedback Score 0 FstAsVR4's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Location
    Deltona Florida
    Posts
    60
    Thanks
    24
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Oil Pressure Gauge not working

    I am in the process of finishing up my 16g kit I fired her up today and noticed my oil pressure gauge wasn't moving so I immediately turned it off thinking shit no oil. After checking to make sure I had oil in the car I cranked it again and still nothing. I'm guessing the gauge sender was disconnected, can anybody tell me where this is?

  2. #2
    Forum User Feedback Score 0
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Location
    Kentucky
    Posts
    108
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    On the back side of the block right next to the drivers side halfshaft bracket. Should be pretty visible if you were under the car

  3. The Following User Says Thank You to SpdDmnVR4 For This Useful Post:


  4. #3
    1fstascar on 3si Not Verified Feedback Score 0 FstAsVR4's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since

    Location
    Deltona Florida
    Posts
    60
    Thanks
    24
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Thank you sir. Will check it out in the AM.

  5. #4
    rawr. verified Feedback Score 4 (100%) Atrosity's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    August 2009

    Location
    San Diego, CA
    Posts
    1,151
    Thanks
    21
    Thanked 29 Times in 23 Posts
    Yeah it is a circle looking thing near your oil pan.
    vroom vroom i drive a 93 toyota mr2.

    https://car.social

  6. The Following User Says Thank You to Atrosity For This Useful Post:


  7. #5
    Twin Turbo verified Feedback Score 5 (100%) GTOJOE's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Owner Since
    2007

    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    2,155
    Thanks
    79
    Thanked 92 Times in 76 Posts
    Also check the blue plug on top of the intake. part of a group of 3 as IIRC it's the harness for the oil pressure sensor.
    1990 JDM GTO TT with Vi-PEC plug-in V44 EMS, TD04-13T's, 3SX Downpipe, MP Hi-flow cat, ARC SMIC's, Aeromotive Stealth 340LPH pump, Fuelab 515 FPR, Ninja Performance 75amp hotwire kit, oohnoo fuel loop & rail adapters, Nylon braided ethanol fuel line, NGK AFX Wideband, K&N FIPK, Iridium plugs, HKS Twin Power DLI, Turbo XS racing BOV, 3SX poly mounts, Custom 280km/h speedo.

    Waiting install
    Injector Dynamics 725cc Injectors.

    Build Thread

  8. The Following User Says Thank You to GTOJOE For This Useful Post:


  9. #6
    1st ever COTM and COTY verified Feedback Score 9 (100%) green-lantern's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Owner Since
    Birth

    Location
    Tennessee
    Posts
    7,254
    Thanks
    652
    Thanked 459 Times in 354 Posts
    I just so happen to have a pic I used recently for a thread just like this on some lesser 3s forum.





    As you can see in the red circle my oil sending unit is unplugged.

    Quote Originally Posted by HilbillyHomeboy View Post
    I bet she smells of old mustard and sawdust.
    Jeremy

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
3000GT / Stealth / GTO Resources
3000GT / Stealth / GTO / Multi-site Classifieds
3000GT/Stealth/GTO Event Pages
3S National Gathering
East Coast Gathering
Upper Mid-West Gathering
Blue Ridge Gathering
3000GT/Stealth/GTO Clubs and Groups
Michigan 3S
MInnesota 3S
Wisconsin 3S
Iowa, Nebraska, Kansas 3S
North California 3000GT/Stealth
United Society of 3S Owners
3000GT/Stealth/GTO Forums
3000GT/Stealth International
3000GT/Stealth/GTO Information and Resources
Team 3S
3000GT / Stealth / GTO Information
daveblack.net
The 3000GT/Stealth/GTO Web History Project
3000gt.com
3000GT / Stealth International WWWboard Archive